Excerpt Biografie Wally Valens (Universum Valens Alpha).

Oorspronkelijk: 2021.

In 1988.

Een interview met Wally Valens, afgenomen door Amanda Parker, zijn persoonlijke ESA-assistente, in het kader van de biografie die ze over hem schreef. Het interview vond plaats in de woning van Amanda Parker. DISCLAIMER: Niet alles in dit interview werd opgenomen in de uiteindelijke biografie!!

Op de vraag hoe het zat met zijn leven en specifiek zijn liefdesleven antwoordde Wally Valens uitvoerig het volgende:

"Mijn liefdesleven… Na mijn middelbare school waar ik met de hoogst haalbare cijfers van het Gymnasium afstudeerde, bezocht ik de universiteit Leiden en studeerde natuurkunde en astronomie. Tijdens die tijd liep ik stages in Genève aan het CERN en sterrenwachten in Arizona en in Puerto Rico. Daarna kreeg ik deze betrekking bij ESTEC in Noordwijk. Tussendoor schreef ik nog een paar bestsellers. SF en Horror romans. Vooral de 'Jim Fox' reeks. Ze verkochten goed. Ik zou daar eigenlijk al riant van kunnen leven en mijn hele familie was gelijk binnen. Ik richtte daarvoor ook een eigen uitgeverij op. Gradimeulenbeerborn Classics, kortweg GC. Dat is mijn leven in een notendop."
"Ik groeide op in een eenvoudige, maar trotse gemeente in Nederland genaamd 'Zegschij-Sprucphord' in het westen van Noord-Brabant. De gemeente kende één dorp met de allure van een kleine stad. Niet zo heel groot, 23.000 inwoners, gigantische Hoofdstraat waar alles aan zat wat ik in mijn lagere schooltijd nodig had. Alles bij elkaar was dat meer dan zes kilometer straat in een soort 'L' vorm, waarbij in de hoek van de 'L' een gigantisch park is aangelegd. Vanuit de grote 'L' liepen vele tientallen zijstraten. Waar ik bijna nooit kwam."
"Ten westen van mijn gemeente lagen de gemeentes 'Roosendaal en Nispen' en 'Bergen op Zoom', in het noorden de gemeentes 'Hoeven' en 'Oudenbosch', in het oosten de gemeentes 'Etten-Leur' en 'Breda', en in het zuiden de gemeentes 'Rucphen' en 'Zundert'."
"In mijn jeugd woonde ik natuurlijk met mijn drie minuten oudere broer Adrian Junior en twee oudere zussen bij mijn ouders en paternale grootouders in een grote villawijk, met gigantische kasten van huizen, met allemaal ruimte voor meerdere gezinnen. Allemaal in één groot huis dus, op Hoofdstraat nummer 624. Nog gebouwd door onze grootvader zelf! Ik zelf woon tegenwoordig in het huis ernaast, op Hoofdstraat 626. Daar weer naast, op nummer 628, woonde mijn eerste vriendin, een werkelijk heel mooie meid van mijn leeftijd, maar dat huis staat al geruime tijd leeg. In de straat tegenover ons mijn maternale grootouders op Hoofdstraat 515 en mijn paternale oom met zijn vrouw en zijn gezin op Hoofdstraat 717. Allemaal prachtige gigantische vrijstaande huizen met prachtige grote tuinen met gras, coniferen, varens, bloemen, prachtig zingende merels enz. Wanneer ik thuis ben bezoek ik mijn broer, ouders en grootouders elke dag. Niets is belangrijker dan familie! Mijn tweelingbroer leeft dus nog steeds bij hen en zorgt als hun mantelzorger ook goed voor hen. Ik ben trots op die jongen! Mijn oudere zussen wonen verder weg, maar ook hen bezoek ik regelmatig."
"Verderop in de Hoofdstraat waren mijn lagere school, huisarts, parochiekerk met vijf torens midden in dat park, een woon- en zorgcentrum, een bioscoop, tientallen winkels, horecagelegenheden, bibliotheek en de tandarts. Veel meer straat had ik echt niet nodig toen in de jaren '70. Het was gewoon DE straat van mijn leven. Er was een gezellige grote markt in die straat elke zaterdag, jaarlijks een leuke kermis op één van de dorpspleinen en de buurgemeenten Etten-Leur en Hoeven boden ook veel vertier."
"Het leven daar was gewoon goed: Ik heb heel goede ouders en grootouders en ik heb ook een goede opvoeding genoten. Ik ben verliefd, verloofd en getrouwd. Het gewone stramien. Maar goed, je wilde alles weten over mijn liefdesleven, mijn seksleven. Sorry dat ik even afdwaalde, maar ik vind dat het plaatje niet compleet is zonder schets van mijn omgeving Amanda."

"Mijn eerste serieuze, langdurige, relatie was dus met een meisje genaamd Maria Elizabeth Helena Astrid Francesca "Mara" Locke, dat meisje van mijn leeftijd dat dus rechts van mijn huidige huis woonde op 628, gezien vanaf de straatkant als je met je rug naar de huizen staat."
"Mara Locke was echt heel bijzonder. De passie zelve. Ze was echt zo ongelooflijk mooi. Ze had donkerbruin haar en donkerbruine ogen, donkere poelen waarin een man verdrinken kon. Ze was bijzonder lief, romantisch en poëtisch ingesteld. Een beetje fragiel eigenlijk. Heel teder. Heel lang ook. Bijna zo lang als ik. Ze leek daarom ook mager. Mara ontwikkelde al vroeg een sensuele vrouwelijkheid, met een nobele, adelijke uitstraling. Absoluut een klasse apart. Een Godin! De Liefde Zelve."
"Kortom: Mara Locke was dus een heel erg mooi meisje dat ik eigenlijk al mijn hele leven kende, maar waarmee ik pas in 1978 die romantische relatie begon en die de eerste was die mij echt serieuze seksuele gevoelens opwekte in de zin dat ik haar voor altijd de mijne wilde maken."
"Het was relatie die elk jaar een stapje verder ging. Het werd steeds spannender, maar we deden het lekker langzaam. Elk jaar gingen we een 'base' verder. Ik ben ook heel blij dat Mara en ik echt elkaars eersten waren. We maakten er een lieve, romantische, gelegenheid van."
"Ik leerde haar in 1970 kennen en toen al kreeg ik van haar een klein, lief, kusje. Op mijn mond. Dat vond ik al bijzonder. In het begin waren we gewoon goede buren en ze was vanaf toen we vier waren mijn beste vriendin. We trokken altijd samen op en deden heel veel dingen samen. We speelden met Lego en Playmobile waarbij we kastelen bouwden en verhalen verzonnen over stoere ridders. We hielden allebei van Fantasy, SF en Horror films en bezochten die films dan ook vaak samen. We bespraken ook TV series die we volgden en boeken en strips die we lazen samen. Ze was mijn hele leven lang gewoon mijn beste maatje. We speelden zelfs in het begin ook al 'huis', waarbij ik 'Koning Walter' was en zij was mijn 'Koningin Marlie' en we hadden natuurlijk zogenaamd een dochtertje genaamd 'Prinses Tara'. We zaten op de Lagere School vaak naast elkaar in de klas en ook op het schoolplein waren we niet van elkaar te scheiden."

"Maar op een gegeven moment sloeg zo rond 1976 de pubertijd toe en daarmee diverse lichamelijke veranderingen. Ik vond haar plotseling wel heel erg mooi. Zelfs nog mooier dan ik haar al vond en ik heb haar altijd al heel erg mooi gevonden. En dan niet alleen haar gezicht, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik wilde haar hebben. Haar lichaam en haar ziel. Mara merkte dat en moest altijd blozen als ik naar haar keek. Ik had het vermoeden dat haar gevoelens voor mij ook aan het veranderen waren, want de manier waarop ze naar me keek was wel heel bijzonder. In de schoolbanken waren onze handen vaak op elkaars knieën te vinden, en soms een stuk 'hoger'.... Spannende tijd!" "Ik verzamelde de moed om haar uit te vragen voor een romantische date en ze antwoordde me met een stralende glimlach en een kus op mijn mond. "
"Ons eerste romantische afspraakje was natuurlijk ook in een bioscoop. Ik vierde mijn twaalfde verjaardag in 1978. 'Telefon' draaide er. Spannende film trouwens. Weet ik van toen we de film later nog een keer zagen. Ik had eigenlijk in die donkere bioscoopzaal alleen ogen voor haar."

"Het jaar 1980, ik zat in de derde klas Gymnasium, was zeer cruciaal voor me. Op meerdere vlakken. Ik had in die tijd een lerares Nederlands, die ook onze klassedocente was en ook Geschiedenis gaf, genaamd Aurora Young. Aurora was een bloedmooie, jonge, slanke blondine van 22 jaar met werkelijk volmaakte vormen, die mijn mentrix werd als schrijver. Ze zat constant met mij te flirten. Dankzij Aurora durfde ik de stap naar schrijverschap te zetten in 1983, en ik had gelijk een groot succes! Ik was best wel verliefd ook op Aurora. Of eigenlijk misschien meer in lust. Elke jongen in haar klas wilde haar hebben en ik voelde mij uitverkoren dat ze zoveel van haar tijd liefdevol en flirtend aan mij schonk. Hetzelfde gold voor mijn bloedmooie docente Biologie en Natuurkunde, Trish Theron. Zij was, net als Aurora, een beetje verliefd op me had ik het idee."

"Mijn Mara was echter echt mijn Muse! Ze was heel erg verliefd en trots op me dat ik zo'n succes had en ze noemde zichzelf mijn grootste fan. De grootste vrouwelijke fan. Ik had heel veel vrouwelijke fans en veel van hen, wel meer dan honderd, stuurden me zelfs huwelijksaanzoeken met stijlvolle foto's van zichzelf, hun levensgeschiedenissen en de redenen waarom ze volmaakt goed voor me zouden zijn. Alle post, ook die meer dan honderd huwelijksaanzoeken, bewaar ik in mijn persoonlijke archief, inclusief al mijn antwoorden, afwijzingen, op die lieve brieven. Mara moest er telkens om lachen. Ze had al die vrouwen verslagen immers. Mara hielp met het schrijven van de afwijzingen en ze vond dat al die afwijzingen in feite liefdesbrieven aan haar waren, hetgeen ook zo was. Haar eigen brief aan mij was de eerste van de meer dan honderd en mijn antwoord aan haar heeft ze ingelijst omdat ik in die brief beloofde haar echtgenoot te worden."

"In de zomer van 1984 vertrok Mara plotseling uit mijn leven. Ze nam ineens abrupt afscheid van me. Met geen enkele verdere uitleg van het waarom! Ze liet slechts een briefje voor me achter met de tekst: 'Het is uit! Ik verlaat je en je zult mij nooit meer kunnen vinden. Ik weet eindelijk wat onze relatie werkelijk voor je betekent. Vaarwel Wally!'"
"Waarom moest ze nu weg? Ik moet altijd denken aan 'Yesterday' van 'The Beatles': 'Why she had to go, I don't know. She wouldn't say'. Ik was mijn Mara dus kwijt. Ik geloofde daarna niet meer in de liefde. Ik dacht dat ik zelfs nooit meer echt verliefd zou worden en dat ik zelf de liefde onwaardig was! Mijn vroegere docentes Aurora Zirkon en Trish Theron vingen mij emotioneel op. Trish woont tegenwoordig bij ons in als Nanny van onze twee geadopteerde dochters."

"Ik verhuisde daarna tijdelijk uit Zegschij-Sprucphord om in Leiden te studeren. Ik verbleef er eerst op de logeerkamer van de suite waar de eigenaresse van het hotel met haar levenspartner woonde. Ik had een zeer speciale relatie met die eigenaresse van het hotel. Dat was een bloedmooie, blonde, vrouw, vier jaar ouder dan ik, genaamd Susan de Groot. Ze leek heel veel op Michelle Pfeiffer. Susans levenspartner was de bloedmooie, zwartharige Scarlett Theron en met haar had ik eveneens een zeer speciale relatie. Susan en Scarlett zijn echt heel goede vriendinnen van mij en hebben gewoon daarom een streepje voor. Meerdere streepjes zelfs. Ze zijn mijn maatjes en daarom verdienen ze hier een erevermelding. Ik hou gewoon van hen. Ik bouwde ook een heel goede band op met Meika Murray, de tweelingzus van Scarlett. Meika woont tegenwoordig bij mij en Kate."
"Ik had op Halloween 1984 nog een date met Scarlett en de dag erna met Susan. Omdat dat hun verjaardagen waren. Wegens Halloween waren de vrouwen verkleed. Scarlett was Catwoman en Susan was Lady Hawk. Ik ging natuurlijk verkleed als Batman."

"Ik had in de zomer van 1984 verder ook nog 'Meet-And-Greets' met leden van de plaatselijke fanclub. Toevallig allemaal leuke, bloedmooie meiden waar ik zo verliefd op had kunnen worden. Maar bij geen van hen sprong echt de vonk over. Ik was gewoon ook nog niet toe aan een romantische relatie zoals ik met Mara had. Maar ik weet wel zeker dat die meiden mij heel interessant vonden. Die hadden allemaal wel meer gewild. Ze wilden met me trouwen."

"December 1984 was ik echter op vakantie in Hawaï en daar kwam ik na een heerlijke strandwandeling bij volle Maan een heel mooie vrouw tegen. Ik herkende haar meteen als mijn favoriete actrice Kate Phoenix en zij kende mij meteen als haar favoriete auteur. We waren fans van elkaar! Zij had er net als ik een vakantiehuisje gehuurd."
Wally kreeg ineens een dromerige uitdrukking in zijn gelaat en vervolgde:
"O, Katherine Alice Phoenix!"

"Er is maar één andere vrouw die even zo mooi, lief, lekker, sexy, fris en fruitig is, en dat is haar volkomen identieke superheerlijke tweelingzus Emma die nu als energiegeest in Kate woont. Het zijn Emma's dochters die Kate en ik geadopteerd hebben."
"Ik zou Kate gewoon kunnen bezingen!"

"Her beauty is beyond compare."
"With flaming locks of auburn hair."
"With ivory skin and eyes of emerald green."
"Her smile is like a breath of spring."
"Her skin is soft like summer rain."
"She's blood, flesh and bone."
"No tucks or silicone."
"She's touch, smell, sight, taste, and sound."
"First class and fancy free."
"She's high society."
"She's got the best of everything."

"Kate maakte eerst een koele, wat afstandelijke indruk, toen ze me voor het eerst zag, en ze wierp me af en toe een spottende blik toe. Als een Godin die een sterfelijke man beoordeelde. Een blik die eigenlijk maskeerde dat ze me wilde hebben. Van top tot teen streelden onze ogen elkaar. Hetgeen niet zo moeilijk was. Ik droeg een zwembroek en zij een sexy bikini. Ze vertelde mij over haar korte loopbaan als actrice in de zomer van 1984 en hoe ze vooral had genoten van haar laatste rol omdat zij toen een personage speelde dat ik bedacht had. Toen ze vol passie over haar interesses, astronomie en archeologie, sprak wist ik absoluut zeker dat ik haar wilde hebben."
"Binnen 24 uur werden Kate Phoenix en ik geliefden."

"Kate en ik gingen na die vakantie samenwonen. Sinds die tijd zijn Kate en ik niet van elkaars zijde geweken. Onze liefde werd alsmaar sterker en ze hielp mij met mijn studie en ik hielp haar natuurlijk. Samen promoveerden we. Ik heb met Kate de volmaakte partner in mijn leven en de mooiste vrouw die ik me maar wensen kan."
"Kate is heel erg sportief en ze is ook heel erg lenig. Kate heeft daarnaast ook een aantal andere sportieve hobbies: Contortionisme, turnen en Wushu (een soort van kung-fu). Telkens als ik haar daarmee bezig zie kan ik haar alleen maar bewonderen. Zoveel gratie en schoonheid! Dat had Kate ook nodig voor haar werk destijds als actrice. Kate was in die tijd een echte iconische heldin dankzij die actie thriller 'C-Women', waarin ze de rol speelde van CIA soldate Megan Jennifer Farrell. Meg-Jen! Ze zag er dan heel anders uit dan wanneer je haar in het echt ziet. Als Meg-Jen had ze prachtig lang glanzend haar zo gitzwart als ebbenhout, volle sensuele lippen zo rood als bloed, een smetteloze huid zo wit als sneeuw en gitzwarte, ondeugende, ogen. Ze deed me toen echt dus sterk denken aan Scarlett en Meika."
"Bij elke rol die ze speelde zag er anders uit eigenlijk. Als dokter Victoria Imogen Pirelli, in 'V.I.P.' was ze een brunette en had ze bruine ogen en als de Godin Gina Gold in de komische film 'GGG' was ze een blondine met blauwe ogen. Een beetje zoals jij Amanda. Ze had in die film ook nog twee kleine rolletjes als twee komische serveersters die constant ruzie met elkaar hadden, de preutse Sarah Emily Cox en de nymphomane Eva Shir Cohen."
"Mijn Kate was uiterlijk nog het meest zichzelf in de rol van Grace April Meredith Watson, de roodharige leerling-verpleegster met smaragd groene ogen, in de film 'Saint Valentine Hospital'. In die film kwamen haar dramatische kanten ook het best tot hun recht. Ze kreeg een Golden Globe voor het verhaal waarin haar personage een dubbelgangster bleek te hebben in de vorm van de FBI agente Mary Jane van Pelt. Voor haar was dat een prachtige dubbelrol waarin ze zich helemaal kon uitleven!"
"Ze vertoonde al die heerlijke kleuren en meer in de Science Fiction Horror Space Opera film 'Lisa Star' waarin ze een soort van superheldin speelde die door ruimte en tijd reisde om het heelal te onderzoeken en monsters te verslaan. Dat is nog steeds mijn favoriete film! Het is gebaseerd op mijn boeken. De inspiratie ervoor lag bij auteurs van Amerikaanse Golden Age SF, Bronze Age Amerikaanse Comics, 'Doctor Who', 'Star Trek', 'Alien', 'The Terminator' en 'Dracula'. Ik heb zelfs een credit voor de film als schrijver van het oorspronkelijke verhaal natuurlijk."
"Mijn Kate wordt geroemd om haar schoonheid. En ze is echt zo mooi! Puur natuur. Ze is puur bloed, vlees en botten. Geen enkel spoortje van nepheid, plastic of siliconen of wat dan ook. First class, fancy free, she's high society. She's got the best of everything. She's perfect as she can be. Ze is gewoon a kind of magic! Bij haar films had ze niets nodig om haar schoonheid te versterken. Alleen wat haarkleuring en speciale contactlenzen wanneer dat nodig was. Ze had zelfs geen stuntvrouw nodig in haar films. Zo slank, lenig en ongelooflijk sportief."
"Haar tweelingzus Emma speelde trouwens ook mee in 'Saint Valentine Hospital' als bodydouble voor Kate. Emma gebruikte daarbij de naam 'Farah Plenty' als artiestennaam. Telkens als 'Grace' en haar dubbelgangster Van Pelt tegelijkertijd in beeld waren werd de rol van Van Pelt gespeeld door Emma. De studio was heel blij dat Emma hiervoor beschikbaar was."

"Mijn Kate heeft heel serieuze kanten. Ze heeft dus ook astronomie gestudeerd. En archeologie. Ze werkt nu aan een reeks lezingen over de combinatie van astronomie en archeologie bij oude culturen."

Wally stopte weer even en grijnsde. Alsof hij toewerkte naar een hoogtepunt. Hij haalde diep adem en zei: "En toen vroeg Kate me ten huwelijk. We waren al bijna vier jaar samen en ze wilde mij voor eeuwig en echt aan haar binden. Lang hoefde ik niet over Kate's vraag na te denken natuurlijk. Ik zei natuurlijk onmiddellijk ja! De manier waarop Kate het vroeg was ook heel bijzonder. Ze had me uitgenodigd voor een date met haar in 'Hotel 't Einde' en ze deed tijdens de date de hele tijd al mysterieus. En toen ik merkte dat Susan en Scarlett de hele tijd wel heel verdacht in onze buurt bleven en geheimzinnige glimlachjes met elkaar uitwisselden begon ik te vermoeden dat er iets stond te gebeuren. Tijdens het dansen, en kussen natuurlijk, hield Kate me ineens op armlengte afstand en zei heel formeel: 'Meneer Valens, ik heb een formeel verzoek aan u.' Vervolgens maakte ze een knieval voor me en knipte met haar vingers. Scarlett lag bijna dubbel van het lachen toen ze een doosje doorgaf aan Susan die vervolgens dat doosje weer gaf aan Kate. Mijn Kate glimlachte blozend en zei: "Bij deze verzoek ik u, mijn lieve, lieve, beste vriend en minnaar, om mijn wettige echtgenoot te worden en voor altijd van mij te zijn.' Vervolgens opende ze het doosje en deed zonder mijn antwoord af te wachten een mooie, eenvoudige, verlovingsring om mijn ringvinger. Vervolgens glimlachte Kate weer en zei nadat ze het doosje in Scarletts handen had gegooid: 'Bij deze heb ik je geringd. Je bent van mij. Ik laat je echt nooit meer gaan.' Ik nam Kate in mijn armen en zei natuurlijk 'Ja!' De hele danszaal explodeerde zowat en Susan en Scarlett omhelsden ons terwijl ze van vreugde op en neer sprongen en ons begonnen te kussen. Toen bleek ook ineens dat onze huisgenote Meika aanwezig was en ook zij feliciteerde ons even gepassioneerd als Susan en Scarlett. Kate en ik dansten natuurlijk met hen mee omdat wijzelf nog blijer waren. Later hoorde ik dat Kate en Meika samen dat hele plan hadden bedacht en daarbij ook Susan en Scarlett ingeschakeld hadden."

"Mijn vrijgezellenfuif was bijzonder wild. Ik werd zogezegd "ontvoerd" door mijn favoriete band 'MacM'. Je kent hun reputatie en ik kan je zeggen dat de vier dames van die band in het echt nog mooier, liever en vuriger zijn! Ze traden ook op bij onze trouwpartij waar ze een liedje voor hadden geschreven dat mij nu nog doet blozen. Maar dat alles was lief en goed bedoeld. Ik ben fan van hen en zij zijn fan van mij."
"De receptie van ons huwelijk was een geweldig feest, dat weet jij ook want jij was er zelf bij. Mijn broer Adrian Valens en Meika Murray waren huwelijksgetuigen en bruidsmeisjes Susan de Groot, Scarlett Theron en jij zagen er ook stralend uit. Ik ben blij dat jij er was Amanda. Je zag er echt ongelooflijk sexy uit. Je droeg die sexy strapless rode jurk met lange split zodat je mooie lange benen vaak goed zichtbaar waren en met die hele diepe uitsnijdingen aan voor- en achterkant. Ik snap nog steeds niet hoe die jurk op zijn plaats bleef bij het dansen."
"Er gebeurde overigens ook iets buitengewoon grappigs: Op de receptie sleurde mijn zus Ariana mijn bruid het podium van de feestzaal op en 'dwong' haar om mee te doen aan de act van 'de twee Zweedse zusjes' 'HOI' (Helga og Inga). Kate had zo'n lol dat ze later besloot om samen met haar schoonzus mee te doen aan amateur cabaret onder de naam 'HOI'. Ik bleef niet gespaard op de receptie. Kate sleurde mij ook op het podium en ik 'mocht' a capella zingen. Met 'HOI' als mijn achtergrondkoor. Vervolgens zong mijn Kate, begeleid door 'MacM', het nummer 'Heaven is a Place of Earth' van 'Belinda Carlisle'. De liefde voor mij die ze in haar ogen voor me had liet me ter plekke smelten."