Excerpt Biografie Wally Valens.

Oorspronkelijk: 2021.

Een interview met Wally Valens, afgenomen door Amanda Parker, zijn persoonlijke ESA-assistente, in het kader van de biografie die ze over hem schreef. Het interview vond plaats in de woning van Amanda Parker. DISCLAIMER: Niet alles in dit interview werd opgenomen in de uiteindelijke biografie!!

Op de vraag hoe het zat met zijn leven en specifiek zijn liefdesleven antwoordde Wally Valens uitvoerig het volgende:

"Mijn leven… Na mijn middelbare school waar ik met de hoogst haalbare cijfers van het Gymnasium afstudeerde, bezocht ik de universiteit Leiden en studeerde natuurkunde en astronomie. Ik was nadat ik afstudeerde in 1988 een tijdje werkzaam bij het CERN in Genève waar ik onderzoek deed naar elementaire deeltjes. Daarna heb ik in 1989 en 1990 gewerkt als astronoom bij sterrenwachten in Arizona en in Puerto Rico. En via mijn daaropvolgende betrekking bij ESTEC in Noordwijk kwam ik hier in dit ruimtelaboratorium terecht. Tussendoor schreef ik nog een paar bestsellers. SF en Horror romans. Vooral de 'Jim Fox' reeks. Ze verkochten goed. Ik zou daar eigenlijk al riant van kunnen leven en mijn hele familie was gelijk binnen. Ik richtte daarvoor ook een eigen uitgeverij op. Gradimeulenbeerborn Classics, kortweg GC. Dat is mijn leven in een notendop."
"Ik groeide op in een eenvoudige, maar trotse gemeente in Nederland genaamd 'Zegschij-Sprucphord' in het westen van Noord-Brabant. De gemeente kende één dorp met de allure van een kleine stad. Niet zo heel groot, 23.000 inwoners, gigantische Hoofdstraat waar alles aan zat wat ik in mijn lagere schooltijd nodig had. Alles bij elkaar was dat meer dan zes kilometer straat in een soort 'L' vorm, waarbij in de hoek van de 'L' een gigantisch park is aangelegd. Vanuit de grote 'L' liepen vele tientallen zijstraten. Waar ik bijna nooit kwam."
"Ten westen van mijn gemeente lagen de gemeentes 'Roosendaal en Nispen' en 'Bergen op Zoom', in het noorden de gemeentes 'Hoeven' en 'Oudenbosch', in het oosten de gemeentes 'Etten-Leur' en 'Breda', en in het zuiden de gemeentes 'Rucphen' en 'Zundert'."
"In mijn jeugd woonde ik natuurlijk met mijn drie minuten oudere broer Adrian Junior bij mijn ouders in een grote villawijk, met gigantische kasten van huizen, met allemaal ruimte voor meerdere gezinnen. Mijn ouders woonden op hun beurt in bij mijn paternale grootouders. Allemaal in één groot huis dus, op Hoofdstraat nummer 624. Nog gebouwd door onze grootvader! Ik zelf woon in het huis ernaast, op Hoofdstraat 626. Daarnaast, op nummer 628, woonde mijn eerste vriendin, een werkelijk heel mooie meid van mijn leeftijd, maar dat huis staat al geruime tijd leeg. In de straat tegenover ons mijn maternale grootouders op Hoofdstraat 515 en mijn paternale oom met zijn vrouw en zijn gezin op Hoofdstraat 717. Allemaal prachtige gigantische vrijstaande huizen met prachtige grote tuinen met gras, coniferen, varens, bloemen, prachtig zingende merels enz. Wanneer ik thuis ben bezoek ik mijn broer, ouders en grootouders elke dag. Niets is belangrijker dan familie! Mijn tweelingbroer leeft dus nog steeds bij hen en zorgt als hun mantelzorger ook goed voor hen. Ik ben trots op die jongen!"
"Verderop in de straat mijn lagere school, huisarts, parochiekerk met vijf torens midden in dat park, een woon- en zorgcentrum, een bioscoop, tientallen winkels, horecagelegenheden, bibliotheek en de tandarts. Veel meer straat had ik echt niet nodig toen in de jaren '70. Er was een gezellige grote markt in die straat elke zaterdag, jaarlijks een leuke kermis op één van de dorpspleinen en de buurgemeenten Etten-Leur en Hoeven boden ook veel vertier. En het leven daar was gewoon goed: Ik heb heel goede ouders en grootouders en ik heb ook een goede opvoeding genoten. Ik ben verliefd, verloofd en getrouwd. Het gewone stramien. Maar goed, je wilde alles weten over mijn liefdesleven, mijn seksleven. Sorry dat ik even afdwaalde, maar ik vind dat het plaatje niet compleet is zonder schets van mijn omgeving Amanda. In totaal heb ik met zeven vrouwen echt volledig de liefde bedreven. Voor twee daarvan was ik hun eerste minnaar en de vijf anderen hadden zelf al eerder meerdere minnaars gehad. Voor de rest wat gekus, gestreel, gevoel en gedans, second base dus. Van geen enkele relatie heb ik spijt. Zij maakten mij allemaal gelukkig."

"Mijn eerste serieuze, langdurige, relatie was met een meisje genaamd Maria Elizabeth "Marlie" Locke, dat meisje van mijn leeftijd dat dus rechts van mijn huidige huis woonde, gezien vanaf de straatkant. In het begin waren we gewoon goede buren en ze was vanaf toen we vier waren mijn beste vriendin. We trokken altijd samen op en deden heel veel dingen samen. We hielden allebei van SF en Horror films en bezochten die films dan ook vaak samen. We bespraken ook TV series die we volgden en boeken en strips die we lazen samen. Ze was mijn hele leven lang gewoon mijn beste maatje."
"Maar op een gegeven moment sloeg de pubertijd toe en daarmee diverse lichamelijke veranderingen. Ik vond haar plotseling wel heel erg mooi. Zelfs nog mooier dan ik haar al vond en ik heb haar altijd al heel erg mooi gevonden. En dan niet alleen haar gezicht, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik had het vermoeden dat haar gevoelens voor mij ook aan het veranderen waren, want de manier waarop ze naar me keek was wel heel bijzonder. Ik verzamelde de moed om haar uit te vragen voor een romantische date en ze antwoordde me met een stralende glimlach en een kus op mijn mond."
"Ons eerste romantische afspraakje was natuurlijk ook in een bioscoop. Ik vierde mijn twaalfde verjaardag. 'Telefon' draaide er. Spannende film trouwens. Weet ik van toen we de film later nog een keer zagen. Ik had eigenlijk in die donkere bioscoopzaal alleen ogen voor haar."
"Marlie Locke was echt heel bijzonder. De passie zelve. Ze was echt zo ongelooflijk mooi. Ze had donkerbruin haar en donkerbruine ogen, donkere poelen waarin een man verdrinken kon. Ze was bijzonder lief, romantisch en poëtisch ingesteld. Een beetje fragiel eigenlijk. Heel teder. Heel lang ook. Bijna zo lang als ik. Ze leek daarom ook mager. Marlie ontwikkelde al vroeg een sensuele vrouwelijkheid, met een nobele, adelijke uitstraling. Absoluut een klasse apart. Een Godin! De Liefde Zelve! Kortom: Marlie Locke was dus een heel erg mooi meisje dat ik eigenlijk al mijn hele leven kende, maar waarmee ik pas in 1978 die romantische relatie mee begon."
"Het was relatie die elk jaar een stapje verder ging. Het werd steeds spannender, maar we deden het lekker langzaam. Ik ben ook heel blij dat Marlie en ik echt elkaars eersten waren."
"Marlie genoot ervan dat ik volledig van haar was en zij volledig van mij, en dat liet ze me bij elke gelegenheid ook weten. Bovendien was het een dame met inzicht. Op het moment dat ik me afvroeg welke carrièrekeuze ik moest maken, gaf ze me het advies om maar alles te doen wat ik wilde. Ze maakte die suggesties op mijn zeventiende verjaardag in 1983, ons laatste bovenbouw jaar."
"Dat jaar 1983 was zeer cruciaal voor me. Ik had in die tijd een lerares Nederlands genaamd Mara Young. Mara was een bloedmooie, jonge, slanke blondine van 22 jaar met werkelijk volmaakte vormen, die mijn mentrix werd als schrijver. Dankzij Mara durfde ik de stap naar schrijverschap te zetten en ik had gelijk een groot succes! Ik was best wel verliefd ook op Mara. Of eigenlijk misschien meer in lust."
"Maar Marlie was echt mijn Muse! Ze was heel erg verliefd en trots op me dat ik zo'n succes had en ze noemde zichzelf mijn grootste fan. De grootste vrouwelijke fan. Ik had heel veel vrouwelijke fans en veel van hen, wel meer dan honderd, stuurden me zelfs huwelijksaanzoeken met stijlvolle foto's van zichzelf, hun levensgeschiedenissen en de redenen waarom ze volmaakt goed voor me zouden zijn. Alle post, ook die meer dan honderd huwelijksaanzoeken, bewaar ik in mijn persoonlijke archief, inclusief al mijn antwoorden, afwijzingen, op die lieve brieven. Marlie moest er telkens om lachen. Ze had al die vrouwen verslagen immers. Marlie hielp met het schrijven van de afwijzingen en ze vond dat al die afwijzingen in feite liefdesbrieven aan haar waren, hetgeen ook zo was. Haar eigen brief aan mij was de eerste van de meer dan honderd en mijn antwoord aan haar heeft ze ingelijst omdat ik in die brief beloofde haar echtgenoot te worden."
"In de zomer van 1984 vertrok mijn Marlie echter plotseling uit mijn leven. Ze nam ineens abrupt afscheid van me. Met geen enkele uitleg van het waarom!"
"Waarom moest ze nu weg? Ik moet altijd denken aan 'Yesterday' van 'The Beatles': 'Why she had to go, I don't know. She wouldn't say'. Ik was mijn Marlie dus kwijt. Ik geloofde daarna niet meer in de liefde. Ik dacht dat ik zelfs nooit meer echt verliefd zou worden en dat ik zelf de liefde onwaardig was!"

"Mijn voormalige docente Nederlands, Mara Young, merkte mijn verdriet op en nodigde mij uit om een lang weekeinde door te brengen in haar woning. Samen met haar vriendin Trish Theron demonstreerde ze me zeer expliciet, gul en levendig dat aan mij niets mankeerde. Ze leerden me letterlijk alles over liefdebedrijven en over vrouwen. Ik was dat weekeinde hun minnaar en ik mocht alles met hen doen. Mara en Trish zeiden dat ze samen de Godin 'Maratrish' vormden, en dat Maratrish altijd over mij zou waken. Dat zij voor altijd van mij waren."

"Daarna was er nog een andere vrouw waarop ik echt verliefd werd, na het vertrek van Marlie. Ik was nog steeds filmfan en ik zag in de bioscoop de eerste film van Kate Phoenix, de vrouw waarmee ik nu getrouwd ben. Ik kende haar natuurlijk niet persoonlijk toen, maar bij elke film die ik van haar zag droomde ik van haar. Dat ik letterlijk met elk personage dat ze speelde de liefde bedreef. En dat ik ook met haar als haarzelf de liefde bedreef. Volmaakte dromen waren het. Compleet met beeld, geluid, tast, geur en smaak. Dankzij die dromen wist ik dat ik nog verliefd kon worden weer. Maar ja, dromen zijn bedrog." Met een grijns voegde hij eraan toe: "Grootmoeder zegt altijd: Dromen zijn bedrog, schijt je 's nachts in bed, dan vind je het 's morgens nog!"

"Ik verhuisde daarna tijdelijk uit Zegschij-Sprucphord om in Leiden te studeren. Ik verbleef er op de logeerkamer van de suite waar de eigenaresse van het hotel met haar vrouwelijke levenspartner woonde. Ik had een zeer speciale relatie met die eigenaresse van het hotel. Dat was een bloedmooie, blonde, vrouw, zeven jaar ouder dan ik, genaamd Susan de Groot. Ze leek heel veel op Michelle Pfeiffer en ze zat altijd met me te flirten. En ik met haar. Susans levenspartner was Scarlett Theron, en die zat ook altijd met mij te flirten. En bij flirten bleef het niet. Ik was gewoon tijdens die logeertijd hun minnaar en ik heb heel veel genoegen en plezier aan hen beleefd. En zij aan mij."
"Susan de Groot was ook echt fan van mij en daarom was ''t Einde' ook het hoofdkwartier van één van mijn fanclubs in Leiden. Deze fanclub, die alleen uit vrouwen bestond, organiseerde 'Dynamische Fan Dinner Dates', DFDD. Vaak gehouden op de laatste zaterdag van de maand gehouden. Telkens had ik dan een dinnerafsprak met een fan van mij waarin we samen van een maaltijd genoten, een film bekeken en zelfs met elkaar dansten. Ik vond dat allemaal erg leuk en veel beter dan zo'n stomme studentenvereniging waar ik lid van zou kunnen zijn met hun achterlijke ontgroeningen. Ik had dates met alle 24 fans en ze waren allemaal bijzonder geslaagd. Twee van de dates waren zelfs goddelijk. Ik heb echt van die tijd genoten. Ik heb nog steeds goede contacten met hen. Ik ben zelfs hun coach op weg naar hun doctoraat."
"Vooral Susan en Scarlett zijn echt heel goede vriendinnen van mij en hebben gewoon daarom een streepje voor. Meerdere streepjes zelfs. Ze zijn mijn maatjes en daarom verdienen ze hier een erevermelding. Dankzij hun vriendschap durfde ik me weer open te stellen voor een echte, romantisch, relatie. Scarlett en Susan vertelden me dat ik die waard was. Met hun woorden en met hun daden. Ik had op Halloween 1985 nog een DFDD met Scarlett en de dag erna met Susan. Dat waren dus die twee dates die goddelijk waren. Ik deed met die twee veel meer dingen dan met de andere dates."

"Augustus 1986 was ik op vakantie in Hawaï en daar kwam ik na een heerlijke strandwandeling bij volle maan een heel mooie vrouw tegen. Ik herkende haar meteen als mijn favoriete actrice Kate Phoenix en zij kende mij meteen als haar favoriete auteur. We waren fans van elkaar! Ze maakte eerst een koele, wat afstandelijke indruk en wierp me af en toe een spottende blik toe. Als een Godin die een sterfelijke man beoordeelde. Een blik die eigenlijk maskeerde dat ze me wilde hebben. Van top tot teen streelden onze ogen elkaar. Hetgeen niet zo moeilijk was. Ik droeg een zwembroek en zij een sexy bikini. Ze vertelde mij over haar korte loopbaan als actrice in de zomer van 1984 en hoe ze vooral had genoten van haar laatste rol omdat zij toen een personage speelde dat ik bedacht had. Toen ze vol passie over haar interesses, astronomie en archeologie, sprak wist ik absoluut zeker dat ik haar wilde hebben."
"Ik verzamelde mijn moed en vroeg haar ook gelijk uit voor een date. Kate accepteerde en direct na die date nodigde zij mij uit in haar slaapkamer. Minder dan twee uur nadat we elkaar voor het eerst hadden ontmoet bedreven Kate Phoenix en ik de liefde met elkaar. Ondanks het feit dat ik haar eerste minnaar was hield ze zich niet in. Het was alsof ze me binnenstebuiten keerde en tegelijkertijd leven verslond. Nog nooit had ik zoiets meegemaakt! Na afloop was ik heel erg gelukkig en Kate was ook heel erg tevreden. Toen we in elkaars armen wakker werden was het eerste dat ze zei: 'Je bent eindelijk van mij', en dat waren de mooiste woorden die ik ooit gehoord had."
"We gingen meteen daarna samenwonen. Sinds die tijd zijn we niet van elkaars zijde geweken. Onze liefde werd alsmaar sterker en ze hielp mij met mijn studie en ik hielp haar natuurlijk. Samen met elkaar promoveerden we. Ik heb met Kate de volmaakte partner in mijn leven en de mooiste vrouw die ik me maar wensen kan."
"O, Katherine Alice Phoenix! Lang golvend rood haar, schitterende magische groene ogen die een man volledig betoveren, een roomblanke huid met hier en daar sexy sproetjes, een klassiek mooi gezicht en een natuurlijk, absoluut volmaakt, slank, lichaam! Er is maar één andere vrouw die zo mooi, lief, lekker, sexy, fris en fruitig is, en dat is haar volkomen identieke tweelingzus Emma. Met Emma heb ik overigens twee keer de liefde bedreven, maar dat kwam omdat we elkaar aanzagen voor iemand anders. Emma is identiek aan Kate en ikzelf lijk als twee druppels water op Emma's geliefde Don Enigma."
"De zussen vormen samen een amateur beachvolleybalteam en ik de ongelooflijke eer en genoegen heb hun persoonlijke coach, verzorger en masseur te zijn."

"Kate is dus heel erg sportief en heel erg lenig. Dat had ze ook nodig voor haar werk als actrice. Kate was in die tijd een echte iconische heldin dankzij die actie thriller 'C-Women', waarin ze de rol speelde van CIA soldate Megan Jennifer Farrell. Meg-Jen! Ze zag er dan heel anders uit dan wanneer je haar in het echt ziet. Als Meg-Jen had ze prachtig lang glanzend haar zo gitzwart als ebbenhout, volle sensuele lippen zo rood als bloed, een smetteloze huid zo wit als sneeuw en gitzwarte, ondeugende, ogen. Ze deed me toen echt dus sterk denken aan Scarlett."
"Bij elke rol die ze speelde zag er anders uit eigenlijk. Als dokter Victoria Imogen Pirelli, in 'V.I.P.' was ze een brunette en had ze bruine ogen en als de Godin Gina Gold in de komische film 'GGG' was ze een blondine met blauwe ogen. Een beetje zoals jij Amanda. Ze had in die film ook nog twee kleine rolletjes als twee komische serveersters die constant ruzie met elkaar hadden, de preutse Sarah Emily Cox en de nymphomane Eva Shir Cohen."
"Mijn Kate was uiterlijk nog het meest zichzelf in de rol van Grace April Meredith Watson, de roodharige leerling-verpleegster met smaragd groene ogen, in de film 'Saint Valentine Hospital'. In die film kwamen haar dramatische kanten ook het best tot hun recht. Ze kreeg een Golden Globe voor het verhaal waarin haar personage een dubbelgangster bleek te hebben in de vorm van de FBI agente Mary Jane van Pelt. Voor haar was dat een prachtige dubbelrol waarin ze zich helemaal kon uitleven!"
"Ze vertoonde al die heerlijke kleuren en meer in de Science Fiction Horror Space Opera film 'Lisa Star' waarin ze een soort van superheldin speelde die door ruimte en tijd reisde om het heelal te onderzoeken en monsters te verslaan. Dat is nog steeds mijn favoriete film! Het is gebaseerd op mijn boeken. De inspiratie ervoor lag bij auteurs van Amerikaanse Golden Age SF, Bronze Age Amerikaanse Comics, 'Doctor Who', 'Star Trek', 'Alien', 'The Terminator' en 'Dracula'. Ik heb zelfs een credit voor de film als schrijver van het oorspronkelijke verhaal natuurlijk."
"Mijn Kate wordt geroemd om haar schoonheid. En ze is echt zo mooi! Puur natuur. Ze is puur bloed, vlees en botten. Geen enkel spoortje van nepheid, plastic of siliconen of wat dan ook. First class, fancy free, she's high society. She's got the best of everything. She's perfect as she can be. Ze is gewoon a kind of magic! Bij haar films had ze niets nodig om haar schoonheid te versterken. Alleen wat haarkleuring en speciale contactlenzen wanneer dat nodig was. Ze had zelfs geen stuntvrouw nodig in haar films. Zo slank, lenig en ongelooflijk sportief."
"Haar tweelingzus Emma, normaal gezien verpleegkundige, speelde trouwens ook mee in 'Saint Valentine Hospital' als body double voor Kate. Telkens als 'Grace' en haar dubbelgangster Van Pelt tegelijkertijd in beeld waren werd de rol van Van Pelt gespeeld door Emma. De studio was heel blij dat Emma hiervoor beschikbaar was. Emma was en is dus verpleegkundige, maar kreeg tijdelijk toestemming om als body double te werken van de Academy en omdat ze als twee druppels water lijkt op Kate hoefde de Studio geen energie en middelen te steken in het vinden van een lookalike."
"Mijn Kate heeft ook heel serieuze kanten. Ze heeft dus ook astronomie gestudeerd. En archeologie. Ze werkt nu aan een reeks lezingen over de combinatie van astronomie en archeologie bij oude culturen."

"Onlangs vroeg Kate me ten huwelijk. We waren al vier jaar samen en ze wilde mij voor eeuwig en echt aan haar binden. Lang hoefde ik niet over Kate's vraag na te denken natuurlijk. Ik zei natuurlijk onmiddellijk ja! De manier waarop Kate het vroeg was ook heel bijzonder. Ze had me uitgenodigd voor een echte DFDD met haar in 'Hotel 't Einde', omdat ze zelf er nooit eentje met mij gehad had zogezegd en ze deed tijdens de date de hele tijd al mysterieus. En toen ik merkte dat Susan en Scarlett de hele tijd wel heel verdacht in onze buurt bleven en geheimzinnige glimlachjes met elkaar uitwisselden begon ik te vermoeden dat er iets stond te gebeuren. Tijdens het dansen, en kussen natuurlijk, hield Kate me ineens op armlengte afstand en zei heel formeel: 'Meneer Valens, ik heb een formeel verzoek aan u.' Vervolgens maakte ze een knieval voor me en knipte met haar vingers. Scarlett lag bijna dubbel van het lachen toen ze een doosje doorgaf aan Susan die vervolgens dat doosje weer gaf aan Kate. Mijn Kate glimlachte blozend en zei: "Bij deze verzoek ik u, mijn lieve, lieve, beste vriend en minnaar, om mijn wettige echtgenoot te worden en voor altijd van mij te zijn.' Vervolgens opende ze het doosje en deed zonder mijn antwoord af te wachten een mooie, eenvoudige, verlovingsring om mijn ringvinger. Vervolgens glimlachte Kate weer en zei nadat ze het doosje in Scarletts handen had gegooid: 'Bij deze heb ik je geringd. Je bent van mij. Ik laat je nooit meer gaan.' Ik nam Kate in mijn armen en zei natuurlijk 'Ja!' De hele danszaal explodeerde zowat en Susan en Scarlett omhelsen ons terwijl ze van vreugde op en neer sprongen en ons begonnen te kussen. Kate en ik dansten natuurlijk met hen mee omdat wijzelf nog blijer waren. Emma sprong ook ineens tevoorschijn en danste met ons mee. Ze is heel erg blij dat ik nu permantent deel ben van hun familie."
"Mijn vrijgezellenfuif was bijzonder wild. Ik werd zogezegd "ontvoerd" door mijn favoriete band 'MacM'. Je kent hun reputatie en ik kan je zeggen dat de vier dames van die band in het echt nog mooier, liever en vuriger zijn! Ze traden ook op bij onze trouwpartij waar ze een liedje voor hadden geschreven dat mij nu nog doet blozen. Maar dat alles was lief en goed bedoeld. Ik ben fan van hen en zij zijn fan van mij. Emma was ceremoniemeesteres. Susan en Scarlett waren huwelijksgetuigen en bruidsmeisjes en zagen er ook stralend uit."
"Ik had die dag te maken met nóg een tweeling. Scarlett had haar tweelingzus Meika Murray uitgenodigd om de receptie bij te wonen. En ook met hen heb ik gedanst. Kate deed dat trouwens ook! Ik kreeg het er gewoon warm van wanneer ik Kate samen met Meika op de dansvloer zag. Hun Salsa was heter dan de zon!"