NIS Geneva.

Oorspronkelijk: 2018.

De 'NIS Geneva' was een schip van de 'Lake Class' uit het eigen Valens Alpha universum. 'Lake Class' schepen hadden een prachtige groene kleur en werden daarom ook wel 'Vulcans' genoemd.
Gebouwd en gelanceerd in het jaar 12200 NC. Het was een bolvormige carrier, met een 20.000 meter diameter, en een totale bemanning van 20.000.000.
Het was het startpunt van een nieuwe gouden eeuw van ontdekkingsreizen door de gehele supercluster Laniakea. Het was een dragerschip dat de overgang markeerde van de destijds als conventioneel bestempelde schepen (geavanceerde nazaten van de befaamde 'Arrow') naar de moderne schepen die later gebruikt zouden worden door het Zaaris imperium en vooral door het Zaaris dat ontstond toen Ner zich weer bij haar voegde. Het schip werd ook beschouwd als de directe inspiratie voor het ontwerp van de schepen van de River vloot.

Commandant van dit schip was de legendarische Admiraal P.E. Freydeichelp-Veckeesh (zie ook Museum Zaal 1: Gene Roddenberry 1966). Om de goede vrouw een beetje te plagen had de admiraliteit besloten om een secondaire eenheid aan boord van Geneva naar haar te vernoemen. Het betrof het eerste schip waarover ze het commando voerde en het droeg destijds de naam 'NIS Galaxy'. Schoorvoetend ging ze met de naamsverandering akkoord en was stiekem blij dat ze niet besloten hadden om het schip 'Hail Dorothy' te noemen. Al waren er wel een aantal van haar eigen officieren die stiekem die 'zonde' begingen. In de dagelijkse praktijk noemden ze het schip de 'NIS Frey'. Frey was ook de naam die ze voor haar zelf gebruikte in de praktijk. Haar achternaam was afkomstig van een adelijke familie uit het jaar 5000 NC. Het was een mengeling van Scandinavisch, Latijns, Engels, Nederlands, Franse en Duitse cultuur. 'Freydeichelp' betekende 'Vrijdagskind' en 'Veckeesh' betekende zoiets als 'overwinning', 'climax', 'hupsakee', 'heel erg lekker', 'de beste'. Mensen die Dorothy kenden wisten dat ook zij die naam heel veel eer aan deed. De naam Dorothy betekende 'geschenk van god'. Ze was voor iedereen die haar kende 'hun godin' en ze aanbaden haar. Vooral haar minnaars die haar 'Freya' noemden, naar die voor hen zo belangrijke Noorse Liefdesgodin.

Oorspronkelijk had de 'NIS Geneva' oveigens een andere naam en een andere scheepsklassificatie. Toen Dorothy met de 'NIS Galaxy' terugkeerde vanuit het Lisa Star universum begon Zaaris met het ontwikkelen van eigen scheepstypes gebaseerd op dit voorbeeld uit dat andere heelal. Toen de 20.000 meter bol voor het eerst uit de scheepswerven kwam noemden ze het een 'River Class' schip met de naam 'NIS Batar'. Toen de admiraliteit besloot dat het dragerschip ook schepen van de 'Predator Class' moest herbergen, plus ruimte aan een groot museum, besloot men niet om die oude 'NIS Batar' te vergroten, maar om een totaal nieuwe, grotere klas schepen in het leven te roepen en vervolgens die schepen de naam 'River Class' te geven. Bijgevolg werd de eerste 'River Class' omgedoopt tot 'Lake Class' en de oude 'NIS Batar' werd de nieuwe 'NIS Geneva'. Het was dan ook geen toeval dat deze 'NIS Geneva' de voornaamste secondaire eenheid werd van de nieuwe 'NIS Batar'. Commandanten van de 'oude' en de nieuwe 'NIS Batar', respectievelijk Dorothy Freydeichelp-Veckeesh en Michelle Stolk, vonden het gesteggel rond de benamingen op zijn best 'amusant', maar voor de rest niet de moeite waard om er op te reageren.

De 'NIS Geneva' had als secondaire eenheden:

 1. 100 schepen van de 'Combo Class'. De meest bekende daarvan waren:
  1. NIS Villa Diodati Freydeichelp-Veckeesh
  2. NIS Wayne Manor Andromeda
  3. NIS Villa Valentijn Triangulum
  4. NIS Avengers Mansion Sombrero
  5. NIS Chāteau Picard Dwingeloo
  6. NIS Lord Valentine's Castle Sunflower
  7. NIS Castle Dracula Sculptor
  8. NIS Hyperion Hotel Whirlpool
  9. NIS Hacienda de La Vega Pinwheel
  10. NIS Greystoke Manor Black Eye
  11. En nog 90 andere schepen van de Combo Class

De Geneva en al haar secondaire eenheden beschikten over de standaard structuur en aandrijving van de Zaaris Elite Vloot (ZEV).