Secret Shards (Universum Valens Alpha)

Oorspronkelijk: 2016.

'Secret Shards' is het achtste deel van de SF reeks 'Star Agent Jim Fox' geschreven door Wally Valens. Jim Fox is een soort van 'James Bond in de ruimte'. In het achtste deel wordt hij gedegradeerd en gedwongen Eerste Officier te zijn op de 'TRS Exeter', een schip van de Starship klasse dat een secondaire eenheid was van Starcarrier 17.
Het schip staat onder bevel van captain Lisa Star. Lisa Star was oorspronkelijk een personage uit de eponieme film geschreven door Wally Valens. Aan boord zijn 433 bemanningsleden (333 mannen en 100 vrouwen) en 67 extra, vrouwelijke, wetenschappers).
In het begin kunnen de hoofdpersonages het niet goed met elkaar vinden. Ze hebben constant ruzie totdat een vreemd ongeval ervoor zorgt dat de geest van Lisa Star wordt verdeeld over een aantal van haar bemanningsleden. Allen mooie vrouwen die zich toch al aangetrokken voelen tot Jim Fox en toch al een relatie met hem willen hebben. Terwijl de bemanning denkt dat hun captain in een coma ligt werken Lisa's geestfragmenten (de 'Secret Shards') door in de geesten van de vrouwen en hun liefdesrelaties met Jim Fox. Omdat de cultuur polyamoor is valt het niet op.
Na een jaar ontdekken ze wat er werkelijk gaande is en onttrekken ze de geestfragmenten uit de bemanningsleden. Lisa Star is genezen en geeft toe dat ze van Jim Fox houdt. Ze krijgen samen een relatie en aan het einde van het boek blijkt dat hun relatie stand houdt en toch nog uniek monogaam blijft binnen hun polyamore cultuur. Zelfs wanneer de andere vrouwen proberen Jim weer te verleiden blijft hij Lisa absoluut trouw. Hun eerste kind wordt geboren op Terra.
'Secret Shards' is bijzonder populair bij vooral de vrouwelijke fans van de boeken omdat aan het einde van die erotische science fiction thriller de romantiek overwint en Mary Star, de dochter van Jim Fox en Lisa Star, en een heel populair personage, voor het eerst voorkomt.

Het verhaal was binnen de context van het Valens Alpha universum een fictie. In een ander multiversum was het bijzonder echt.