*** *** *** *** Tijdlijnen. Timelines.

Love of My Life

Oorspronkelijk: 2021.

In het Valens Prime universum, in het jaar 1984.

Excerpt uit het voorwoord van mijn eerst boek uit 1984.

Ik ging in Leiden astronomie en natuurkunde studeren en ik had het geluk dat ik daar gelijk kon intrekken bij Sue Fontana, een vier oudere, bloedmooie, jonge vrouw.
Sue Fontana was mijn hele leven lang al mijn buurmeisje geweest in het dorp waar ik opgroeide en ze was ook een heel lieve vriendin. Mijn mooiste en liefste. Ze had ook in Leiden dezelfde studies gedaan en had al die tijd nauw contact met me gehouden. We zagen elkaar minstens één keer per week. Officieel om mij voor mijn eindexamen klaar te stomen. Officieus om mij voor Sue Fontana klaar te stomen. Het was duidelijk dat ze me wilde. Al was ik nooit zeker waarom. Misschien mijn familieomstandigheden en de invloed daarvan op mijn persoonlijkheid?
Zeer zeker is dat ook mijn oudere zussen zich met mijn liefdesleven bemoeiden. Marie-José (van 1959) en Ariana (van 1963) vonden Sue voor mij een goede keuze. Ariana en Sue waren zelfs klasgenootjes en beste vriendinnen. Hartsvriendinnen zelfs. Ze hielden van elkaar en vonden het gewoon heel tof dat ze schoonzussen konden worden.
Marie-José bekeek de zaak wat nuchterder en afstandelijker, en zorgde ervoor dat alles goed ging ten opzichte van de familie, onze ouders en grootouders.
Ons huishouden was multigenerationeel. Grootvader had het huis in 1936 gebouwd en nadat zijn oudste zoon het huis uit was om een eigen gezin te stichten (ook samen met zijn vrouw en drie kinderen) bleef zijn jongste zoon, mijn vader, thuis wonen bij zijn ouders samen met zijn vrouw en hun drie kinderen. Waarvan ik dus de jongste was.
Vaders broer was overigens niet ver weg. Een kleine straatlengte verder maar. De band tussen grootvaders zoons was heel goed. Het waren de beste kameraden. Ook grootvaders kleinkinderen, drie meisjes en drie jongens, konden het alle zes heel goed met elkaar vinden. De oudste was van 1951 en de jongste, ik, van 1966. Ondanks die grote spreiding begrepen we elkaar.
Veel broers en zussen van onze grootouders leefden nog en kwamen nog regelmatig langs. Van jongsafaan leerden we respect voor ouderen daardoor. Het feit dat ik zelf thuis de jongste was, en de enige jongen, was voor mijn ontwikkeling ook belangrijk. Ik leerde dus niet alleen respect voor ouderen, maar ook respect en genegenheid voor vrouwen. Hetgeen op de lagere school later veelvoudig versterkt werd doordat mijn generatie pas de eerste gemengde generatie was. Boven mijn cohort waren er alleen meisjes waarbij toen ik daar zelf naar school ging, mijn drie jaar oudere zus dus drie klassen hoger zat.
Op de middelbare school waren dit soort invloeden op mijn vorming een stuk minder, maar men zou mij geen seconde een soort van macho cultuur toedichten. Misschien was dat de reden waarom Sue zo op me viel. Het feit dat Ariana mij aanprees was ook geen slechte zaak.
Later hoorde ik dat Sue's penvriendin maar net ontsnapt was aan een aanranding en Sue was daardoor zeer geschokt en ontdaan. Sue vond dat verschrikkelijk en leefde erg met haar mee. Voor haarzelf had ze gezworen alleen maar aardige jongens in haar leven toe te laten, want de belager van haar penvriendin was iemand uit haar eigen omgeving. Iets dat helaas maar al te vaak voorkwam.. En mijn omgeving, mijn oudere zussen, mijn ouders en mijn grootouders en hun generatiegenoten, had me zowat geprogrammeerd om niets anders dan aardig te zijn. Het was iets dat oprecht belangrijk voor me was en wat ik ook uitdroeg.

Sue Fontana hielp me met mijn studies en tegelijktijd hielp ik haar bij de voorbereiding van haar doctoraat astronomie. Onze vriendschap werd nog warmer en we bekenden aan elkaar dat we gewoon verliefd op elkaar waren. Eigenlijk al een hele tijd.
Allebei hadden we andere kansen gehad bij relaties, maar al die tijd hadden we elkaar trouw voor onszelf bewaard. Ik had bijvoorbeeld op de middelbare school een paar klasgenotes die openlijk met mij flirtten, maar ik had alleen interesse in Sue. Plus ze hadden een aantal heel onaantrekkelijke gewoontes zoals roken en drinken. Dat vond ik gewoon vies. En Sue zelf moest een paar jongens keer op keer teleurstellen.
In 1984 gebeurde het. Sue Fontana en ik bedreven de liefde met elkaar. We waren elkaars eersten en enigen. Voor ons niemand anders. Mijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn.
Dit alles kwam dus niet zomaar. Ik leerde haar in 1970 kennen en toen al kreeg ik van haar een klein, lief, kusje. Op mijn mond. Dat vond ik al bijzonder.
Vanaf ongeveer 1976 raakte ik in de pubertijd en begon ik haar meer dan alleen een mooi en lief meisje te vinden. Ik wilde haar hebben. Haar lichaam en haar ziel. Sue merkte dat en moest altijd blozen als ik naar haar keek. Toen ik in 1978 een nieuwe camera kreeg voor mijn verjaardag besloot Sue te doen alsof ze een fotomodel was en ik haar persoonlijke fotograaf. Elke foto die ik van haar mocht nemen was een cadeautje voor mij. Ze schonk me haar schoonheid.
In 1980, in de maand juli, op mijn veertiende verjaardag, was ze bijna achttien en toen was ondubbelzinnig duidelijk dat ze echt haar zinnen op mij had gezet. Het was vlak nadat ze het nieuws over haar nicht had gehoord. Ik kreeg meer van haar dan een kus. Ze schonk me haar hart.
Ze nam me apart omdat ze mij iets belangrijks te vertellen had. Ze zei dat ze blij was dat we maatjes waren en dat we op eenzelfde manier in het leven stonden. Dat we bijvoorbeeld allebei niks zagen in alcohol, tabak of drugs en dat we van dezelfde dingen hielden en dezelfde waarden hadden. Dat we allebei stonden voor het goede en het verstandige. Ze stelde voor dat we een pact zouden sluiten. Dat we er altijd voor elkaar zouden zijn en dat we elkaar altijd zouden helpen en beschermen. Dat we exclusief van elkaar waren en dat niets of niemand tussen ons zou komen. Ze beloofde me trouw en zei dat ze van me hield.
Het bleef even stil en ik liet haar woorden tot me doordringen. Ik staarde haar diep in haar ogen en beloofde haar hetzelfde. Ze glimlachte en gaf me toen een kus waarin ze haar ziel legde. Toen wist ik dat ik de juiste beslissing genomen had. Sue zou mijn koningin worden en ik zou haar dienen. Mijn hele leven lang.
Toen ik zestien werd in 1982 liet ze mij volledig zien en voelen wat mij te wachten stond op het moment dat we in 1984 samen zouden gaan wonen. Ze schonk me haar lichaam. Het was iets waar ik al zes jaar van had gedroomd. Ze was ook heel nieuwsgierig naar mij. De hele situatie overdonderde ons. Na afloop zei ik tegen haar dat ik van haar hield en zij zei tegen mij dat ze ook van mij hield en dat ik nu echt van haar was. Waaraan ze giegelend aan toevoegde dat ik al bijna nu al met haar had moeten trouwen.

Het kan gewoon niet anders. Mijn liefde voor haar is zo diep in me dat niets dat eruit kon krijgen. Sue Fontana heeft een etherische, volmaakte, schoonheid. Ze heeft een klassiek mooi gelaat en een ranke hals die uitnodigt om gekust te worden. Haar lichaam is superslank, ongelooflijk lenig en heeft volmaakte, heerlijke, ronde vormen. Echt appels. Geen peren. Haar ivoorwitte huid is rein en smetteloos, met hier en daar kleine sexy moedervlekjes. Haar lange golvende, donkere kastanjebruin vaalrode haar lijkt overal heen te willen springen en krullen, dus heeft ze het vaak als een paardenstaart achter haar hoofd gebonden. Of in de vorm van vlechten, wat de Engelsen vreemd genoeg 'pigtails' noemen. Mensen kunnen het echt niet eens worden wat voor kleur haar ze echt heeft. De meningen lopen uiteen van donkerblond tot donkerbruin en donkerrood.
Haar ogen zijn gewoon magisch. Een sprankeling van groen, bruin en blauw. Dat hangt allemaal af van het licht dat er op valt. En haar gemoedstoestand. Je kunt in haar ogen gewoon verdwalen.
Ze is niet zo heel lang, maar 1,71 meter, maar omdat ze zo dun is, met een tailleomtrek van 50 cm. en een gewicht van nauwelijks 54 kg. lijkt ze wat langer. Ik zelf ben 1,90 meter en weeg 100 kg. Ik ben zo sterk en gespierd dat ik haar met één arm kan optillen. Hetgeen regelmatig nodig is om haar recht in haar mooie ogen te kijken en om haar op haar fraaie mond te kussen. Of haar ranke hals. Plus, haar lichaam tegen het mijne drukken is natuurlijk heerlijk.
Haar stem heeft een hypnotische kwaliteit. Ze heeft een rustige, prachtige, ietwat lijzige, prettige alt en lichtelijk spottende, ironische, toon. Als ze iets gedaan wil krijgen hoeft ze nooit haar stem te verheffen. Eén klank van haar is voldoende om haar met liefde te gehoorzamen.
Ze komt wat introvert over, maar ze heeft extravert zijn dan ook helemaal niet nodig. Eén blik van haar kan duizend schepen lanceren. Ze heeft een nobele, vorstelijke uitstraling die direct respect afdwingt. Ze is ook echt van adel. Haar volledige naam is Susan Jasperina Adelheid Francesca Sancta Maria Catharina di Silvia Fontana. Haar eigenlijke volle achternaam is dus 'Sancta Maria Catharina di Silvia Fontana'. Op zich al een hele mondvol maar ik nam al heel vroeg voor om haar volledige naam te onthouden. Ik heb zelf maar drie voornamen bij elkaar, maar mijn achternaam is een directe verwijzing naar de liefde. Denkende aan 14 februari. Grappig is ook dat 'Silvia' 'Godin van het woud' betekent en dat mijn voornaam 'Wouter', 'Heerser van het woud' betekent.
Haar familie heeft zeer diverse roots, van Catalonië en Frankrijk tot aan Nederland en Ierland.
Niet dat ze wegens die adelijkheid de hele tijd op haar mooie achterwerk zit. Ze komt niet van geld en vindt het leuk om te werken. Ze is hyperintelligent, artistiek en creatief begaafd. Qua karakter is ze heel erg lief, bijzonder moedig, fel loyaal, vurig trouw, 100% monogaam en heeft een geweten groter dan het heelal.
Naast haar werk als astronome, natuurkundige en schrijfster heeft ze ook een aantal sportieve hobbies die ik haar met geen mogelijkheid zou kunnen nadoen: Contortionisme, turnen en wushu (een soort van kung-fu). Telkens als ik haar daarmee bezig zie kan ik haar alleen maar bewonderen. Zoveel gratie en schoonheid!
Ze heeft een wil als een speer, hetgeen ook treffend is gezien het dorp waarin we opgroeiden, en ze weet precies wie ze is, wat ze wilt en wie ze wilt en wie ze wilt doen. En tot mijn grote geluk ben ik degene die ze wilt hebben dus. En daarom ben ik van haar. En is Sue volledig van mij.
Als liefdespartner is ze trouw, lief, teder en gepassineerd. Als vriendin is ze de volmaakte steun en toeverlaat.
Ze is volmaakt. Van binnen en van buiten. Letterlijk en figuurlijk.
Ze is mijn persoonlijke Drievoudige Godin die Diana, Minerva en Venus in haarzelf combineert! Tenminste, als men Romeins denkt. Voor de Grieken zou ze Artemis, Athena en Aphrodite zijn.

Wat Charisma Wil*** *** *** *** Tijdlijnen. Timelines.