Emma Phoenix

Oorspronkelijk: 2023.

In het jaar 1985:

Kate Phoenix kreeg een vreemde droom.
Ze bevond zich in de woonkamer van het appartement in Leiden dat ze deelde met haar minnaar Wally Valens en haar zus Emma Phoenix met wie ze Wally deelde.

Wally en Kate studeerden in Leiden en Emma was permanent bij hen ingetrokken omdat een onfortuinlijke man, genaamd Don Enigma, haar zwanger had gemaakt en daarbij was gestorven. Emma had onlangs het leven aan haar dochters geschonken.
Omdat Emma niet aan dode Don herinnerd wilde worden en ze heftig verliefd was op Wally had ze hem gevraagd of hij het goed vond dat haar dochters, Kate en Alice, zijn naam kregen. Kate vond het wel wat vreemd, maar ze gaf Wally toestemming om die toestemming te verlenen. Wally's broer Adrian kende mensen die dat konden gaan regelen.
Dankzij de steun en liefde die Emma kreeg van haar zus Kate en Wally was ze snel weer de gekke druif die ze altijd al was geweest.

Kate, in haar droom, staarde naar de stoel waar Emma graag in zat. Nou ja, eigenlijk de stoel van Wally, maar Emma zat heel graag in die stoel. Vooral als Wally daar ook al in zat.

Iemand achter haar kietelde haar ineens in haar zijden en Kate draaide zich verschrikt om. Daar stond Emma! Kate beet op haar lip.
Emma greep Kate's schouders vast en schudde haar heen en weer waarna ze vrolijk zei: "Dit is geen gewone droom Cat, dit is je onderbewustzijn en ik ben nu naar ik hoop een permanent deel van je. Toen ik mijn Ambrovitale aanvoer op maximum zette heeft dat bij mij iets bijzonders veroorzaakt. Weet je nog aan het einde van Star Wars Obi-Wan Kenobi gedood werd door Darth Vader en dat daarna, nadat zijn lichaam verdwenen was, zijn stem te horen was door Luke? En hij was zelfs als Force Ghost te zien in The Empire Strikes Back! Dit is net zoiets. Mijn lichaam transformeerde tot pure energie. Ik ben nu een soort energiegeest en ik voelde dat ik om te overleven snel mezelf moest onderbrengen in een plek waar ik verder wilde leven. Ik koos jouw hoofd uit Kate. Omdat ik letterlijk jou wil zijn. Ik ben nu meervoudig begaafd en ik ben de "Zes Ts" machtig.
"Als je me wegstuurt echter, mijn lieve zus, hetgeen je goed recht is, zal ik echt gestorven zijn. Dus, mijn vraag is: mag ik bij jou? Ik beloof je dat ik je niet tot last zal zijn en je van goede raad zal voorzien. Vooral in de liefde. Je zult altijd het goede doen. Het beste zelfs. Ik hou van je!"
Kate knikte en zei: "Oké Emm, je mag blijven. Ik hou ook veel van jou. Ik hou je bij me. Jij mag niet verloren gaan!"
Emma omhelsde haar en fluisterde: "Dank je lieve Cat! Je maakt mij, ons, heel erg gelukkig."
"Vijf andere Godinnen hebben zich bij me gevoegd vanuit het jaar 2068 en zijn nu één met mij. Het zijn Susan de Groot, Scarlett Theron, Heather Terstark-Locke, Aurora Zirkon en Trish Theron. Wally mag hun identiteit niet kennen. Spoilers. Dat snap je wel. Alleen jij mag en moet het weten. Wij zessen zijn samen "Seshat", naar de eerste letters van onze namen en de Egyptische Godin van wetenschappers en schrijvers. Heel toepasselijk dat we in jouw brein zitten. Je bent immers de minnares en muze van onze favoriete schrijver."

Kate schrok ineens wakker. Ze lag in de armen van haar minnaar. Stilletjes glimlachte ze. Ze was nu zeven vrouwen. Eigelijk zelfs tien omdat één van de Godinnen zelf ook al uit vier bestond. Zachtjes maakte Kate Wally wakker en zei: "Liefje, ik moet je iets vertellen over Emma. Ze leeft voortaan in mijn hoofd." Wally was gelijk klaarwakker en vroeg: "Die Ambrovitale? Ik las berichten dat daar iets mee aan de hand was. Is Emm in orde? Ben JIJ in orde?"
Kate kuste hem teder en zei: "Wij zijn beiden in orde, maar Emma moet hierbinnen in mij blijven. Anders gaat ze verloren en dat willen we natuurlijk niet. Ze doet je de groeten en wil je een kus geven." Nogmaals kuste Kate haar Wally en voegde eraan toe: "Dat was dus Emma. Kun jij dit aan Wally? Ik hoop van wel, want ik wil je niet kwijt." Wally glimlachte en zei: "Oké, als jullie maar in orde zijn. Ik hou van jullie."
Kort daarna vielen ze weer in slaap. Het was een drukke dag geweest en ze waren moe.