Emma Phoenix

Oorspronkelijk: 2023.

In het jaar 1985:

Kate Phoenix kreeg een vreemde droom. Eentje die begon als een nachtmerrie. Een nachtmerrie die echt was. Echt véél te echt.
Zij bevond zich in de woonkamer van het appartement in Leiden dat zij deelde met haar minnaar Wally Valens en haar zus Emma Phoenix.
Kate staarde naar een akelige schroeiplek in het tapijt. Op de plaats waar Emma was gestorven in wat leek op een soort spontane zelfontbranding.

Wally en Kate studeerden in Leiden en Emma was permanent bij hen ingetrokken omdat een akelige man, genaamd Don Enigma, haar zwanger had gemaakt en daarbij stierf. Emma had onlangs het leven aan haar dochters geschonken.
Omdat Emma niet aan dode Don herinnerd wilde worden en ze heftig verliefd was op Wally had ze hem gevraagd of hij het goed vond dat haar dochters, Kate en Alice, zijn naam kregen. Kate vond het wel wat vreemd, maar ze gaf Wally toestemming om die toestemming te verlenen. Wally's broer Adrian kende mensen die dat konden gaan regelen.
Dankzij de steun en liefde die Emma kreeg van haar zus Kate en Wally was ze snel weer de gekke druif die ze altijd al was geweest. Misschien nog wel gekker want ze zat weer constant met Wally te flirten die dat gelaten over zich heen liet komen.

In het kader van het geflirt bestelde Emma een TESA die ze bij haarzelf inbracht en ze programmeerde deze 'Terstark Enterprises Spiraal Ambrovitale' zodanig dat deze op 'niet zwanger worden' stond. Een hint dat ze bepaalde verwachtingen koesterde richting Wally. Emma betrok Wally bij de bediening van de bijbehorende console en Kate vond het grappig dat Wally de console vergeleek met de Philips Videopac Spelcomputer G7000. Maar dan eentje met een display.
Emma maakte er een hele show van hoe goed ze het apparaat kon bedienen en merkte op dat ze de code voor de bediening aan Wally zou verklappen omdat ze 'haar lot en haar lichaam in zijn bekwame, sterke, handen waren'. Ze zei ook dat ze de Ambrovitale toevoer op maximum had gezet omdat ze haar schoonheid wilde versterken.
Kort daarna leek het console kortsluiting te maken en ging er een trilling door Emma heen en verdween ze in een flits. De lucht rook naar ozon en op het tapijt was de schroeiplek ontstaan. De autoriteiten deden onderzoek, maar ze konden niet echt een oorzaak achterhalen. Wel stelden ze vast dat Emma vermist moest zijn.
In de nasleep van het gebeuren besloten Kate en Wally Emma's kinderen te adopteren.

Kate, in haar droom, staarde naar die gruwelijke plek. Waarom kwelde haar onbewustzijn haar zo? Het ging beter met Emma en ze was een stuk vrolijker geworden. Gelukkig zelfs omdat ze permanent bij Kate en Wally woonde. Waarom was die horror haar nu overkomen?

Iemand achter haar kietelde haar ineens in haar zijden en Kate draaide zich verschrikt om. Daar stond Emma! Kate beet op haar lip. Zou deze droom de hele geschiedenis weer voor haar ogen afspelen? Emma grinnikte en kuste Kate snel op haar mond. Emma zei: "Hoi zus! Dat was schrikken voor jullie denk ik."
Kate kon in eerste instantie alleen een vreemde kreun uitbrengen. Toen zij zich herpakte zei zij met tranen in haar ogen: "Laat me alsjeblieft wakker worden! Ik wil dit niet nog een keer zien!"
Emma greep Kate's schouders vast en schudde haar heen en weer waarna ze vrolijk zei: "Dit is geen gewone droom Cat, dit is je onderbewustzijn en ik ben nu naar ik hoop een permanent deel van je. Toen ik die Ambrovitale aanvoer op maximum zette heeft dat bij mij iets bijzonders veroorzaakt. Weet je nog aan het einde van Star Wars Obi-Wan Kenoby gedood werd door Darth Vader en dat daarna, nadat zijn lichaam verdwenen was, zijn stem te horen was door Luke? Dit is net zoiets. Mijn lichaam transformeerde tot pure energie en liet alleen een schroeiplek na op het tapijt. Ik ben nu een soort energiegeest en ik voelde dat ik om te overleven snel mezelf moest onderbrengen in een plek waar ik verder wilde leven. Ik koos jouw hoofd uit Cat. Omdat ik letterlijk jou wil zijn. En ik heb vanuit die positie bepaalde gaven. Ik denk allemaal dankzij die Ambrovitale. Ik ben nu meervoudig begaafd en ik ben de zes "Ts" machtig: "

  1. "Telepathie;"
  2. "Tele-empathie;"
  3. "Telekinese;"
  4. "Teleportatie;"
  5. "Temporaal transport; en"
  6. "Transdimensioneel reizen."
"Als je me wegstuurt, liefje, hetgeen je goed recht is, zal ik echt gestorven zijn. Dus, mijn vraag is: mag ik bij jou? Ik beloof je dat ik je niet tot last zal zijn en je van goede raad zal voorzien. En ik wil via jou natuurlijk heel vaak seks met Wally. Don bakte er niks van en Wally is zoveel beter."
Kate knikte en zei: "Oké Emm, je mag blijven. Ik hou ook veel van jou. Ik hou je bij me. Jij mag niet verloren gaan!"
Emma omhelsde haar en fluisterde: "Dank je Cat! Je maakt mij heel erg gelukkig. Jullie gaan mijn dochters heel goed opvoeden en ik zal via jou daar een hand in hebben natuuurlijk, want ik kan ook hen niet missen. Zo heb ik alles wat mijn hartje begeert."
"Drie andere Godinnen hebben zich bij me gevoegd en zijn nu één met mij. Wij vieren noemden onszelf in eerste instantie 'HEAT', naar de eerste letters van onze voornamen, maar eigenlijk zijn we gewoon 'Emma'. De drie anderen zijn nu in mij versmolten en gewoon een deel van mij. En nu versmelt ik in jou." Enkele minuten later versmolt Emma volledig met Kate. Echt één geheel. Emma was er niet meer als afzonderlijke entiteit. Er was alleen maar Kate, een achtvoudige Godin.

Kate schrok ineens wakker. Ze lag in de armen van haar minnaar. Hij sliep. Kate glimlachte en drukte een tedere kus in zijn keel. In zijn slaap verstevigde hij zijn greep op haar. Vlak voordat ze zelf weer in slaap viel bedacht Kate dat ze geluk had dat al haar nieuwe componenten van Wally hielden en hem begeerden. Dat maakte het leven een stuk makkelijker.